TNT Forum Ana Sayfa
****DİKKAT****

*Forum Konularını görmeniz engellendi ya da Üye değilsiniz.*

Çok Değişik bir forum sizi bekliyor.Vakit kaybetmeden üye ol

Konulara ve incelemek için ÜYE OLUNUZ

TNT Forum Ana Sayfa

her türlü-bilgi müzik paylaşımları
 
AnasayfaTakvimGaleriSSSAramaKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Misafirler Bu konu başlıklarını Görüntüleyemez!!! Üye olduklarında açılıcaktır..
Paz Tem. 25, 2010 2:39 pm tarafından Admin

» Misafirler Bu konu başlıklarını Görüntüleyemez!!! Üye olduklarında açılıcaktır..
Perş. Tem. 22, 2010 11:50 pm tarafından Admin

» Tuttu-Tutmadı Oyunu
Çarş. Nis. 21, 2010 7:55 pm tarafından Admin

» MSN nick bulamadım gel burda var
Cuma Tem. 03, 2009 10:00 pm tarafından mavilimww

» Nasıl buldun Forumuzu ?
Ptsi Haz. 29, 2009 3:14 am tarafından Admin

» Yeni Üye Olanların Uyması Gereken Kurallar
Ptsi Haz. 29, 2009 3:04 am tarafından Admin

» Yeşil Çamdan Kareler
Cuma Haz. 19, 2009 6:47 pm tarafından Admin

» Forum isim önerileri
Perş. Haz. 18, 2009 4:47 pm tarafından İclaL.EcriN

» KİŞİLİK
Perş. Haz. 18, 2009 4:07 pm tarafından İclaL.EcriN

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Dost Siteler
www.dj-tnt.tr.gg
www.sellcenter.tr.gg
www.sellcenter.com
www.sellcenter2.com


Ortaklar
bedava forum

brothersoft.com



Paylaş | 
 

 Yaşlanmayı yavaşlatan bitkiler

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
avatar

Erkek Mesaj Sayısı : 309
Yaş : 33
Nerden : eskişehir
İş/Hobiler : müzik
Lakap : DJ_TNT
Rep Puanı : 240368
Kayıt tarihi : 13/11/08

MesajKonu: Yaşlanmayı yavaşlatan bitkiler   Perş. Haz. 04, 2009 7:17 pm

Serbest radikaller ve bunların zararlarından bizleri koruyan
antioksidanlardan sık sık bahsediyoruz. C vitamini, E vitamini ve beta
karoten gibi ilk akla gelen antioksidanlar, birçok bitkide bolca
bulunur. İşte antioksidan özelliği olan bitkiler:

Dr. Hasan İnsel
Serbest radikaller ve bunların zararlarından bizleri koruyan
antioksidanlardan sık sık bahsediyoruz. C vitamini, E vitamini ve beta
karoten ilk akla gelen antioksidanlar. Bunlara ilave olarak Coenzym Q -
10 gibi antioksidanlar da çok tanınmaktadır. Bu tip görevleri
üstlenebilen çok çeşitli bitkiler de vardır.

Bitkilerden bahsederken, unutulmaması gereken bir konu da,
büyüdükleri toprağın cinsi, sıcaklığı, mevsimi, toplandıklarındaki
halleri, kurutma prosesleri ve depoda kaldıkları sürelerin etkilerini
değiştirebileceğidir. Herhangi bir madde için “bitkiseldir, bunun bir
zararı olmaz” demek çok yanlıştır, bunları mutlaka doktor gözetiminde
kullanmak gerekir. Unutmayın bir madde yarar sağlıyorsa, zarar da
verebilir, bazı durumlarda da (ilaç etkileşimi gibi) yan etkilere de
neden olabilir. Antioksidan özellikte olan bu bitkilere bazı örnekler:

Ekinezya:
Antioksidandır. Antibiyotik ve antitoksin özellikleri vardır. Soğuk
algınlığı, grip semptomlarını hafifletir. Yara iyileşmesini artırdığı,
bağışıklığı güçlendirdiği ileri sürülmektedir.

Ginkgo biloba:
Antioksidandır. Hafızayı ve konsantrasyon yeteneğini güçlendirmeye
yardımcı olabilir. Yorgunluğu, baş dönmesi ve kulak çınlamasını
azaltabilir.

Sarımsak:
Antioksidan olan organosülfür bileşikleri, allik asit içerir. Virüs
ve bakteri enfeksiyonlarından korur, hazımsızlığı önler. Üst solunum
yolu hastalıklarında akciğerlerdeki ve bronşlardaki mukusu inceltir.
İdrar söktürücüdür. Tansiyonu dengelemede etkilidir. Total kolesterolü
düşürücüdür. Kan pıhtılaşmasını azaltıcı özellik taşır. Her gün 1 - 2
diş sarımsak bağışıklığı artırmaya yardımcı olabilir.

Ginseng:
Antioksidandır. Uyarıcı etkisi vardır. Afrodizyak olarak
kullanılabilir, zihinsel ve fiziksel iyi hali artırabilir. Menopoz
şikâyetlerinde faydalı olabilir.

Üzüm çekirdeği ekstresi:
Güçlü bir antioksidandır. Damar sertliğini önler. Serbest
radikallerin zararlarını önler, kan dolaşımını artırır. Iltihap
giderici etkisi vardır. Retinopatiyi önleyebilir. Yara iyileşmesini
hızlandırır.

Soya fasulyesi:
Güçlü antioksidanlardandır. İçinde genistein, daidzein denilen güçlü
antioksidan olan isoflavonlar vardır. Beslenmede soya fasulyesi, soya
filizi, soya sütü, tofu, soya unu veya soya kıyması gibi çeşitli
şekillerde tüketmek mümkündür. Soya fasulyesindeki fitoöstrojenler,
menopoz sıkıntılarının ve semptomlarının hafifletilmesinde yardımcı
olabilirler.

Çay:
İçerisinde kateşinler ve kuarsetin adı verilen çok güçlü antioksidanlar vardır. 1 bardak yeşil
çayda 375 mg, 1 bardak siyah çayda 210 mg. kateşin bulunur. Çay
konsantrasyonu kuvvetlendirir ve uyarıcı etkisi vardır. Çayın bu
uyarıcı etkisi ”sabah bir çayımı içip kendime geleyim” diye günün
başlangıcının halkımız arasındaki ifadesi olmuştur. Antioksidan
etkilidir, kalp ve damar sistemi hastalıklarını önlemede yararları
yazılmaktadır.

Üzüm, limon, kayısı, kiraz, vişne, kuşburnu:
Bunlarda bioflavanoidler (Vitamin P) bulunur. Antioksidan ve anti -
kanserojendirler. Yaşlılıkla birlikte oluşan kataraktı önleyebildikleri
söylenmekte. Ayrıca iltihap giderici, bağışıklık sistemini
güçlendirici, alerjiyi azaltıcı etkileri vardır.

Soğan, kereviz, pırasa, lahanagiller:
Bunlarda da çeşitli antioksidan polifenoller bulunur. Antiaging ve
antikanser etkileri vardır. Kanserojen nitrozaminlerin oluşumunu bloke
ederler.

Domates, kayısı, kırmızı greyfurt, karpuz:
Çok güçlü bir antioksidan olan likopenden zengindirler. Likopen
meme, prostat kanseri gibi bazı kanser türlerinin riskini azaltır.
Kalp-damar sistemi hastalıklarına karşı koruyucudur.

Yabanmersini, çilek, ahududu, böğürtlen, frambuaz:
Güçlü bir antioksidan olan antosiyanin ve flavonoidleri içerir. İnflamasyonlara (yangı) karşı koruyucu olup, lutein içerikleriyle katarakt ve retinopati gibi göz ile ilgili hastalıkların tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilir.
Silmarin denilen bir kimyasal bileşik içerir. Antioksidandır.
Karaciğer hücrelerini kimyasal hasardan korur. Safra üretimini ve
bağırsağa akışını artırır. Kronik inflamatuar hepatitlerde (karaciğer
iltihabı) ve karaciğer yağlanmasında tedaviye yardımcı olarak
kullanılabilir. Sirozda inflamasyonu azaltabilir.

Turunçgiller:
Limonen, fenolik asit gibi antioksidanları içerirler. Deri, meme ve
akciğer kanserleri başta olmak üzere kanser riskini azaltırlar. C
vitamini kaynağı olmaları ile cildin elastikiyetini korurlar. Vücutta
bazı
besin öğelerinin (demir gibi) emilimini artırırlar.

_________________
365 GÜN 24 SAAT AÇIĞIZ.YAPAMAYACAĞIMIZ İŞLERLE UĞRAŞMAYIZ.İMKANSIZI SUNMAYIZ.BOŞ HAYALLERİN PEŞİNDE KOŞMAYIZ.ZAMANI VE PARAYI BOŞA HARCATMAYIZ.SİZİN ADINIZA KARAR VERMEYİZ.HERKESTEN İYİ OLDUĞUMUZU İDDA ETMEYİZ.İŞİMİZİ ŞANSA BIRAKMAYIZ.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://www.dj-tnt.tr.gg
 
Yaşlanmayı yavaşlatan bitkiler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
TNT Forum Ana Sayfa :: T.N.T Sağlık Bakanlığı :: Alternetif Tadavi-
Buraya geçin: